Počinje sporazumno finansijsko restrukturiranje

Bez autora
Mar 25 2012

Donošenjem Pravilnika o sadržini ugovora o mirovanju dugova, zaokružen je pravni okvir, čime je omogućeno sporazumno finansijsko restrukturiranje privrednih društava.Restrukturiranje korporativnih dugova kroz ponovno uređenje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka, omogućava dužniku da redefiniše svoje finansijske obaveze i nastavi da uspešno posluje, a poveriocima omogućava da naplate svoja potraživanja.

Počinje sporazumno finansijsko restrukturiranjeDonošenjem Pravilnika o sadržini ugovora o mirovanju dugova, zaokružen je pravni okvir, čime je omogućeno sporazumno finansijsko restrukturiranje privrednih društava.

Restrukturiranje korporativnih dugova kroz ponovno uređenje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka, omogućava dužniku da redefiniše svoje finansijske obaveze i nastavi da uspešno posluje, a poveriocima omogućava da naplate svoja potraživanja.

Privredna komora Srbije (PKS) poziva privredne subjekte da iskoriste mogućnost da, uz institucionalno posredovanje i podršku PKS, redefinišu svoje dužničko - poverilačke odnose i nastave da održivo posluju.

Sporazumno finansijsko restrukturiranje privrednih društava je sporazumno restrukturiranje korporativnih dugova, odnosno redefinisanje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka.

Cilj sporazumnog finansijskog restrukturiranja privrednih društava je blagovremeno prepoznavanje i rešavanje finansijskih poteškoća i stvaranje uslova za nastavak poslovanja dužnika. Ovom postupku se pristupa ako poverioci procene da je opstanak i oporavak privrednog društva u finansijskim teškoćama ekonomski opravdan i izvodljiv, odnosno da će društvo moći da nastavi da održivo posluje na duži rok, i da će poverioci moći da ostvare namirenje svojih potraživanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik